Dyner for ethvert behov

12 juni 2021
Maria Laugesen

Dynen spiller en viktig rolle for hvor komfortabel du føler deg om natten, og dermed også hvor god søvn du får. Den er avgjørende for din temperatur, og det er derfor viktig at den verken er for kald eller for varm. Samtidig må den være riktig størrelse, og den må være komfortabel.

Alle disse tingene kan variere fra person til person, og derfor må du selv finne ut hvilke behov og krav du har. Skal du for eksempel ha en enkelt- eller dobbeltdyne, skal den være med ekstra lengde, hvilke materialer skal den være i osv. 

Velg dun for god isolering

Uansett om dynen din skal brukes til sommer, vinter eller hele året rundt, så er fyll av dun utrolig bra. Det har nemlig gode isolerende egenskaper som sikrer at du verken blir for kald eller for varm. Ofte er dynene fylt med en kombinasjon av fjær og dun for å redusere prisen ettersom dun er dyrest. Derfor kan du velge en dyne med litt mer fjær for å få en lavere pris.

Du kan med fordel skifte dyne mellom vinter og sommer for å tilpasse til temperaturen, og her bør du se på bæreevnen. Bæreevnen beskriver nemlig dynens varmeegenskaper, og her kan du med fordel velge min. 12 til en vinterdyne og maks. 10 til sommerdyne.

Velg riktig størrelse

En standard, enkeltdyne måler 140×200 cm, men dette er ikke nødvendigvis riktig størrelse for deg. Er du for eksempel høyere enn gjennomsnittet eller liker du godt å vikle deg inn i dynen, så kan du med fordel velge en lengde på 220 cm.

Sover dere sammen og ønsker å dele dyne frem for å ha en hver, da kan en kingsize dyne på 200×220 cm være det riktige valget for dere. På https://www.bedrenaetter.no/dyner.html kan du se et stort utvalg og finne det riktige for deg.

Flere nyheter