Finansiering av byggeprosjekt

15 mars 2022
Maria Laugesen

editorial

Har du planer om et byggeprosjekt i hjemmet som nytt kjøkken, oppussing av bad eller kanskje en ny utestue eller terrasse? Da kan det være behov for å låne penger for å plass i budsjettet. Men hvordan finner du det riktige lånet til dette?

Start med budsjettet

Et byggeprosjekt eller oppussing kan være et veldig krevende prosjekt, både når det gjelder tid og penger. Dette avhenger selvfølgelig fullstendig av om det er en liten terrasse eller hele kjøkkenet som skal pusses opp.

En annen avgjørende ting er hvor mye du kan og vil gjøre selv. Gjør-det-selv prosjekter er ofte mer tidskrevende, men kan spare deg for mye penger. Dog bør du være oppmerksom på om du har de nødvendige evner og viten til å utføre arbeidet riktig, og ellers er det nok en god investering å gå med profesjonell hjelp.

Du bør starte med å legge et budsjett for prosjeket der du husker å inkludere alle utgifter som materialer, innredning, håndverkere osv. På den måten kan du finne frem til presis hvor mye du egentlig har behov for å låne til ditt prosjekt.

lån

Ta opp forbrukslån for oppussing

Med et forbrukslån kan du låne penger til ditt neste prosjekt, uansett hva det er. Forbrukslån er nemlig veldig fleksible, og du kan låne til akkurat det du trenger. Lån penger til for eksempel materialer, nye møbler, en regning til håndverkere eller til hele prosjektet. Beløpet kan variere fra et par tusen kroner og helt opp til 5-600.000, avhengig av bank og din økonomi.

Husk alltid å forberede deg nøye før du tar opp et forbrukslån, så du er sikker på ikke å låne mer enn du egentlig trenger eller har råd til. Les gjennom alle vilkår og priser nøye før du signerer, så du ikke får noen ubehagelige overraskelser underveis eller etterfølgende.

Flere nyheter