Flyttetips til deg som har mye å bli kvitt

31 oktober 2022
Johanne Larsen

editorial

Når man skal flytte er det mye å tenke på, men hvor gjør man egentlig av alt det man kaster ut? Det blir jo fort en del møbler, søppel og byggeavfall når man flytter, og kanskje også spesielt hvis man skal pusse opp det nye stedet. Her skal vi se litt nærmere på noen tips. 

Bli kvitt søppel, møbler og byggeavfall 

Når man skal kvitte seg med søppel, møbler og byggeavfall i forbindelse med flyttingen, er det en god ide å bruke en container. Containere brukes til mange ting, og industrien for containere har kun vokst i takt med at gjenvinningsindustrien er blitt så mye større. Containere og containertiltere finnes i mange industrier, men du har kanskje knyttet et tettest forhold til det, når du nettopp skal flytte eller pusse opp.

Det er nemlig sånn man kan bli kvitt alt det store avfallet som hoper seg opp i forbindelse med flytting. Planker, kanskje et helt kjøkken som skal rives ut, en vegg som er slått ned, det er mange ting man kan bli nødt til å hive, og da er det viktig at man kvitter seg med avfallet på en forsvarlig måte. Det er også viktig at det som kan gjenvinnes blir sendt til gjenvinning, så materialerne kan brukes til nye materialer i fremtiden, og ikke bare er kastet for godt. Da får man noe godt ut av prosessen også. 

container

Sorter avfallet

Det er selvfølgelig en god ide å sortere og ikke bare kaste alt på et sted, så man også får sørget for å skille ut farlig avfall som kanskje skal et helt annet sted enn de tingene som skal gjenvinnes. Noen ting trenger kanskje slett ikke å kastet, men kan sendes til gjenbruk, kanskje til Fretex eller lignende, så de kan få nye eiere. Det er jo ikke sånn at man bør kaste helt brukbare ting, hvis de ikke er ødelagte. 

Flere nyheter