Gravid og avhengig av alkohol

09 juni 2019
Mathias Bjelland
Gravid og avhengig av alkohol

Graviditet og alkoholmisbruk

Livet kan sies å ha mange meninger, men for de som har hatt barn, så er det vanskelig å argumentere for at noe var mer definerende i deres liv enn akkurat dette. Graviditeten er selve tegnet på liv, og fruktbarheten regnes for å være en av de største styrkene til en kvinne. Hva er vel vakrere enn dette?

Dessverre er det ikke alle som er klare for å ha barn. En av disse gruppene er alkoholmisbrukere. Ikke bare er de ute av stand til å ta vare på en baby, men deres alkoholmisbruk under svangerskapet setter også barnets liv i stor fare. Derfor er det helt essensielt, om du er blitt gravid og begår alkoholmisbruk, at du oppsøker hjelp for å kutte din avhengighet før det er for seint. 

Beskytt ditt barn fra skadene

Din første prioritet kan ikke lenger være deg selv, og du har ikke lenger tid til å si «jeg skal slutte i morgen». Nå er det om å slutte i løpet av få uker, og dermed gi ditt barn en trygg graviditet. Trenger du hjelp med alkoholmisbruk finnes det mange alternativer der ute som kan hjelpe deg godt på vei.

Det viktigste er kanskje å distansere seg selv fra det miljøet man for øyeblikket opererer i. Ofte er det lett å skylde på venner og nære for at de har gjort deg til den du er, og det er ikke alltid riktig å gjøre, men noen ganger kan det uansett være godt med et nytt miljø. En behandling for alkoholmisbruk kan gi deg dette, og dermed bidra med en ny sjanse for deg og ditt barn. 

Livet som mor endrer deg

Når du er rusfri og mor, så kan du se tilbake på hvilken fantastisk ferd du reiste. Og det beste av alt? Alt var takket være det vakre barnet du bår frem!

Flere nyheter