Hvorfor bør du prøve å løse en rubiks kube?

31 august 2021
Johanne Larsen

Rubiks kube er både gøy og kan gi deg den hjernetrimmen du trenger. Det er sunt med hjernetrim, og med en Rubiks kube, kan du øve deg hvor som helst og når som helst. Her skal vi se litt på hvordan du blir god. 

Få gode tips på nettet

Når du skal lære deg å løse en rubiks kube på den beste mulige måte, kan du med fordel få gode tips på nettet. Nettet er fantastisk med tanke på at det alltid er noen som har prøvd eller gjort noe før deg, og mange er villige til å dele sine tips og erfaringer så du kan komme i gang og eventuelt bli like god eller bedre. Det gjelder også for ting som Rubiks kube, og det er fullt mulig å lære å løse en Rubiks kube selv om du aldri har prøvd å gjøre det før. 

Du kan for eksempel sjekke sider som www.mastercubestore.no for å finne kuber du kan løse, men også måter å løse dem på. Det finnes nemlig mange muligheter når man skal lære seg å løse Rubiks kuber, og det er mange triks som kan gjøre det enklere å komme i gang. 

Konkurrer med deg selv

Det er mange måter å bruke en rubiks kube på, men det er utrolig morsomt å konkurrere med både seg selv og andre. Det er for eksempel mange morsomme turneringer man kan delta i, så man kan konkurrere med seg selv og andre på tid. Da kan man nemlig slå sin egen og andres rekorder. 

Det finnes mange verdensmesterskaper i rubiks kube, og det er gøy å se på og følge med på, hvis man får hekta på å løse Rubiks kuber. Når du har lært deg å løse den originale kuben, kan du prøve deg på andre kuber og gå videre til mer avanserte kuber, som professorkuber. 

Flere nyheter