Produksjonsutstyr i gamle dager

15 august 2019
Mathias Bjelland
Produksjonsutstyr i gamle dager

Fra fortid til nåtid innen produksjon

Før i tiden var det å produsere noe en ekstremt lang prosess. Det krevdes som oftest mye håndarbeid, slik at prosessene gjerne dro ut i tid. Bare for et par hundre år siden slo den industrielle revolusjonen for fullt inn, noe som var den første revolusjonen som virkelig satte preg på hvordan en produksjonsprosess ble satt i gang. Over årene skulle mye skje innen produksjonsutstyr. 

Blant annet skulle roboter bli mer vanlige, og den dag i dag har profesjonelt og pålitelig produksjonsutstyr inkludert kunstig intelligens i sine operasjoner. Transformasjonen har vært helt enorm innenfor dette feltet. Dette har brakt med seg både fordeler og ulemper, og begge disse aspektene er interessante å undersøke nærmere med et objektivt perspektiv. 

Dagens produksjonsutstyr

Dagens produksjonsutstyr bidrar til bedre effektivitet, og dermed en mer flytende form for produksjon. Dette er altså uten uventede stopp i produksjonen for eksempel, da kunstig intelligens er perfeksjonist på å lese av akkurat når maskinene skal slutte å fungere – slik at reparasjoner kan settes opp før dette skjer. Det er også meget positivt at produksjonen her har blitt rimeligere, slik at forbrukere får rimeligere produkter. 

Allikevel finnes det naturligvis også et par bekymringer her. Blant annet har dagens produksjonsutstyr ført til at mange jobber har gått til maskinene fremfor mennesker. Denne bekymringen for jobbene til mennesker er utvilsomt noe en må tenke på, og dette kan føre til helt andre utviklinger innenfor produksjonsutstyr inn i fremtiden. 

Produksjonsutstyr krever unektelig en helt enormt komplisert teknologi bak, og enda «verre» har det blitt med årene. Teknologien innenfor dette feltet har nå kommet så langt at kun de færreste forstår seg på hva som skjer i maskineriet. Før vi vet ordet av det blir den enda mer avanserte teknologien med kunstig intelligens tilgjengelig for alle, og produksjonsutstyr utvikler seg enda et steg videre!

Flere nyheter