Profesjonelle ortoser for deg

10 juli 2021
Maria Laugesen

Er du i en situasjon der du trenger ortopediske hjelpemidler for føttene på grunn av smerter, nedsatt funksjon, feilstillinger eller lignende? Da kan du bli henvist av din lege til en spesialist. Noen av disse spesialister sitter hos TOV, og her kan du blant annet komme dersom du trenger et ortopedisk hjelpemiddel i Namsos eller en av de nærliggende områder.

Hvorfor ortopediske hjelpemidler?

Det kan være flere forskjellige årsaker til at man trenger ortopediske hjelpemidler, og ofte er det snakk om føttene fordi de er noe av det mest utsatte på kroppen vår. For eksempel kan det være relevant for å:

 – Korrigere feilstillinger og misdannelser, blant annet hos barn

 – Understøtte fotens bærende strukturer

 – Forebygge sårdannelse, blant annet hos pasienter med diabetes

 – Redusere smerter og forbedre funksjon

 – Omfordele trykket under foten for å avlaste smertefulle områder

 – Utligne benlengdeforskjell

 – Lindre vanskeligheter med å gå etter dropfot

 – Og mye mer… 

 

For noen kan det være nok med innleggsåler eller om- og oppbygging på fottøy, mens det for andre er behov for spesialsydd fottøy eller tilmed ortoser. Det avhenger fullstendig av hvilke problemer du har med føttene, og hva årsaken til det er. En spesialist vil vurdere behovet, designe og utvikle ortopediske hjelpemidler som er fullstendig skreddersydd for dine behov.

Et besøk hos spesialisten

Som nevnt er det en lege som skal henvise deg dersom du får behov for en spesialist innen ortopediske hjelpemidler. Får du en slik kan du blant annet møte spesialistene hos TOV som står klar til å hjelpe deg. De har stor erfaring og kompetanser innen ortopediske hjelpemidler – både til føttene, men også til andre deler av kroppen.

Ved et besøk hos TOV vil du først få en vurdering av hvilke behov som skal dekkes, og hvilken løsning som er best for deg. Etterfølgende utvikles et skreddersydd hjelpemiddel for din individuelle situasjon.

Flere nyheter