Sånn blir du kongen av nachspielet

28 april 2021
Johanne Larsen

Det er ingen tvil om at det er gøy å være kongen av nachspielet, og det er de kveldene folk vi huske hele livet. Her får du noen gode tips til hvordan det er du som blir kronet til nachspielets konge og hva du skal forberede. 

Gitar er helten

Det er jo faktisk sånn at man fort blir helten hvis man har med seg gitar på nachspilet og er den som skaper god stemning enten med bakgrunnsmusikk eller litt god, gammeldags allsang. Det er helt opp til deg hvordan du velger å gjøre det, men det er mange muligheter med en gitar for hånden. Du kan lese mer om gitar på https://www.danmusikk.no/musikkinstrumenter/gitar, hvis du er interessert i å finne ny gitar eller lære deg å spille gitar.

Lær deg sanger alle kan

For det er ingen tvil om at det er gøy å kunne spille gitar, og være den som kan dra i gang en låt eller to på nachspiel – og dermed være med på å gjøre en god kveld enda bedre. Det er heldigvis ikke så vanskelig å lære seg det helt grunnleggende, og det er både gøy å spille for seg selv – og å kunne vise frem kunnskapen til andre på fest eller nachspiel. Men hvordan blir det egentlig best?

Hvis du har tatt med deg gitaren og vil være kongen av nachspielet, så er det faktisk lurt å ha lært seg noen sanger som alle kan. Det er nemlig morsomt å synge med på. Det kan være at din vennegrupper har noen yndlingssanger, og da kan det være lurt å lære seg nettopp disse for å få opp stemningen på en bra kveld. Når du har et lite repertoar av gode sanger, så er du alltid den som kan skape god stemning på en varm sommeraften rundt bålet eller på kjøkkenfesten når klokken har bikket nachspiel. 

Flere nyheter