Sånn sammensetter du den perfekte garderoben

07 desember 2021
Johanne Larsen

editorial

De fleste av oss drømmer om den perfekte garderoben. Men er den innenfor rekkevidde? Og hvordan setter man den sammen? Her kan du lese mer om hvordan du går frem, hvordan du finner din personlige stil og hva slags plagg du skal fokusere på å kjøpe. 

Finn din personlige stil

image

Du har helt sikkert hørt om personlig stil, og det å finne den er på mange måter lettere sagt enn gjort. Mange har en garderobe som ser ut som om den kunne ha tilhørt minst ti forskjellige personer, og det er selvfølgelig både gøy og mulig å eksperimentere, men det er lurt å finne en rød tråd. 

Det er nemlig det som er nøkkelen når det kommer til personlig stil. Det handler om å finne frem til kjernen, en sammenheng som sier noe om hvem du er. Det trenger ikke å være bokstavelig. Det kan bare være en liten ting som spesielle teksturer eller fargekombinasjoner, noe som refererer til noe annet du liker. Det å inkludere referanser, gjerne på en subtil måte, gjennom farger, tilbehør og silhuett, er noe av det som gjør personlig stil raffinert. 

Det er dog ikke nødvendig å kaste hele garderoben overbord. Det er lurt å kaste et kritisk blikk på det du har, og kvitte deg med det som ikke gjør deg noen tjenester rent estetisk. Passer det ikke, brukes det ikke eller passer det ikke inn i en overordnet ide – så kvitt deg med det. Da kan du også enklere finne ut av hva som skal inn. 

Fokuser på kvalitet 

Når du har kvittet deg med det du ikke trenger, er det åpent for å kjøpe de tingene man mangler for at garderoben henger sammen. Her er det viktig å fokusere på kvalitet, så man får ting som varer lenge. Man kan med fordel fokusere på kvalitetsmerker som inwear for få en sammehengende stil og basisplagg av høy kvalitet. 

Flere nyheter