Slik får du det til å spire og gro

24 mai 2022
Johanne Larsen

editorial

Det kan være svært givende å dyrke selv, og det er en av de mange grunnene til at det er blitt mer populært de siste årene. Her skal vi se litt nærmere på hvordan du kan få det til å spire og gro hjemme – og hva du skal tenke på. 

Trenger man drivhus?

Salget av drivhus har gått rett til værs på kort tid, men er dette det eneste alternativet hvis man vil dyrke selv? Det å dyrke selv gir ikke bare en fantastisk mestringsfølelse, man får et produkt som man rent faktisk kan bruke. Det er uten tvil noe helt spesielt ved å servere et måltid med selvdyrkede grønnsaker og urter, og det er noe som både du og gjestene kan sette stor pris på. Det er dog ikke sånn at alle nødvendigvis har plass til et drivhus, og derfor er det heldigvis andre alternativer også. Det er mange som har en liten hageflekk som er svært velegnet til å dyrke – eller som kan bli det med litt jobb. Det er også mulig rent faktisk å dyrke selv i vinduskarmen!

vekstlys

Det er utrolig hva man kan få til på liten plass, og det er altså ikke nødvendigvis sånn at man trenger et dyrt og stort drivhus for å lykkes. Kanskje kan man starte i det små først, og investere i drivhus når man har fått prøvd? 

Sørg for å bruke riktig utstyr 

Det er lurt å bruke riktig utstyr for å skape optimale vekstforhold. Det kan være ting som å sørge for å ha den helt riktig gjødselen, til å gi spirene de beste forholdene med led vekstlys. Det er jo ikke sånn at lysforholdene alltid er optimale, og dermed kan man gi forholdene litt hjelp ved å bruke vekstlys og lignende. Da får man akkurat de forholdene man trenger for å gro det man ønsker. 

Flere nyheter